zaterdag 11 augustus 2007

Het stadsleven in Mundo Novo

De stad Mundo Novo is een kleine stad, maar vormt wel het centrum van de regio. Het is gelegen tussen verschillende bergen, waarvan sommige tot 1000 meter hoog zijn.
De natuur in de streek is prachtig.
Het stadsleven loopt hier van zonsopgang tot zonsondergang. Het ganse jaar door is het hier klaar rond 6.00u 's morgens tot 18.00u 's avonds. Het leven verstilt hier sterk na 18.00u
Op zaterdag is er markt. Vanuit heel de streek komen de kleine boeren hun koopwaar aanbieden. Heel veel fruit, een beetje groenten, maar ook allerlei klein gereedschap kan je er vinden. In een grote hal wordt vlees verkocht. Het ziet er echter niet smakelijk uit. Het ligt ongekoeld op vuile tafels waar vliegen opzitten. Ik denk dat elke europeaan ziek wordt van zo'n vlees.
's Avonds is hier geen uitgangsleven zoals bij ons. Er zijn wel enkele cafeetjes, maar veel jongeren hangen gewoon in groepjes op straat rond. Er is een groot drugprobleem in de stad.
Elke avond zijn hier tal van liturgische activiteiten. Er zijn hier een vijftiental sektaire kerkjes, die de mensen dreigen met de hel en ondertussen het geld uit hun beurs halen. Net zoals je als zelfstandige een winkel kan openhouden, kan je hier een kerk starten.

This album is powered by BubbleShare - Add to my blog

1 opmerking:

Anoniem zei

amai, een wereld van verschil dus !