woensdag 8 augustus 2007

Aangekomen bij pr. Frans

Na enkele schitterende dagen bij de Karthuizers, waarover ik later wat meer vertel, ben ik nu in Novo Mundo. (blijkbaar zijn enkele berichten die ik vanuit Ivorá verstuurde nooit opç de website geraakt.)
Na enkele dagen in het rijkere zuiden was de aankomst hier nogal confronterend. Hier zie je de armoede. Toch zijn de mensen hier zeer optimistisch en willen hun lot verbeteren.
pr. Frans leeft hier erg sober, in een huis dat openstaat voor mensen. Leni is tegelijk dovenlerares en huishoudster, studeert bovendien aan de universiteit en heeft een gezin met 2 kinderen, die hier in het parochiehuis heel wat leven in huis brengen.
Dank voor jullie verbondenheid vanuit België en ik zal zo vlug mogelijk wat meer vertellen over de eerste dagen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Lode,
moet inderdaad een grote confrontatie zijn. Hopelijk kan je dit ook wat plaatsen. Als wij dan eens zuchten en klagen, zouden we beter zwijgen, als je ziet en leest wat deze mensen allemaal te verduren hebben.
Hou de moed erin. Geef hen hoop en wij gaan voor hen blijven meebidden.
veel belgische gr,
verbonden
kristof VQ

Anoniem zei

lode,

Dank voor het laatste bericht. Nu weten we dat je het goed stelt. Inderdaad, er is (nog) niets verschenen over je verblijf in de kartuis. Ben nogal benieuwd. Maar dit kan nu wachten. Groet confrater Frans en stel het wel daar!

geert morlion