zondag 19 augustus 2007

Catechese

De dingen waarover we ons in de Vlaamse kerk zot denken, gebeuren hier reeds jaren. Per wijk wordt hier catechese georganiseerd, zowel voor kinderen, voor jongeren, als voor volwassenen.
Deze catechese wordt uitsluitend door vrijwilligers gegeven en wordt gecoördineerd door de 'zusters catechisten van de heilige Franciscus', een Braziliaanse congregatie die in verschillende bisdommen werkzaam is en die zich in de eerste plaats richt naar die plaatsen waar veel armen zijn.
Hier in Mundo Novo wonen twee zusters: zr. Vitalina en zr. Sianne, samen met nog een postulante.
Elke dag zijn ze van 's morgens vroeg tot in de late uurtjes bezig met de mensen, vooral met de armen. Ze zijn op die manier een grote steun voor pr. Frans.
Gisteren was ik getuige van een catechesegroep van kinderen en een catechesegroep van jongeren. Daarnaast was er ook een catechistenvergadering. Onze Vlaamse kerk kan hier duidelijk een voorbeeld aan nemen.
This album is powered by BubbleShare - Add to my blog

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja?
Dat zal ik graag eens aanhoren hoe?
Daar vinden ze uit, wat wij zouden afschaffen?
Enfin, ik hoor het wel eens van je later ...
Gezegende gr verder
Kristof VQ

SEMINARTIST zei

Gelukkig is er in Vlaanderen volgend jaar het Thema 'Volwassen worden in geloof' dat in the picture staat. Hopelijk ontstaan er in Vlaanderen blijvende initiatieven.

Catechese is onontbeerlijk, ook in Vlaanderen. Geloof moet geworteld zijn in kennis van de openbaring.